Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Az ékszerek készítője

Gyerekként mindig csodáltam édesapámat munka közben,
első ékszeremet hat évesen készítettem.
Ötvöscsalád sarjaként nem volt kérdés számomra az iskolaválasztás.
Érettségi után aranyműves szakiskola padjába ültem.
2003-ban lánckészítő mestervizsgát tettem.
1996-ban, húsz évesen egy tanulmányi versenyen kiválasztották a XVII. századi stílusban készített nyakláncomat és kivitték Kölnbe az ékszer kiállításra.
"Láncok mestereként az egyszerű nyaklánctól a nyakékig készíti ékszereit." (Vadászlap, 2008. márciusi lapszám.pdf). Ékszereim viselőivel személyesen a FeHoVa-n és a vadásznapokon is találkozom, ahol Eördögh-i ékszereimet bemutatom. Megrendelőim számára (nem csak vadászok) egyedi tervezésű ékszereket is készítek (karreif, karkötő, nyaklánc, gyűrű stb)
2009-ben a Természeti értékeink nő szemmel című képzőművészeti kiállításon egyedi tervezésű nyakékem 1. helyezést kapott és a nyakéket vadászati kulturális értékké nyilvánították.
2010-ben nagy megtiszteltetésként a művészi kivitelű ötvösmunkáért és egyedi tervezésű vadászékszerek készítésért Arany -Ecset Toll Művészeti Nagydíjat vehettem át. (Vadászlap,2010. júniusi lapszám.pdf)
A vadászat gyerekkorom óta az édesapám révén meghatározó szerepet tölt be az életemben. Vadászatokra hűséges vizslám Aida mindig elkísér.
"Talán éppen ezért a vadászékszerek tervezése, készítése a legkedvesebb számomra. A vadászékszereim főszereplője a gyöngyfog (grandli), melynek megmunkálása nagy odafigyelést igényel. Sok munkával nyertem el a vadászok bizalmát, és számtalan vadász viseli büszkén ékszereimet"
Az ékszerkészítés mellett, szívesen készítem el a vadászok és nem vadászok különleges kéréseit:övcsat, medvepéniszcsont, leopárd szerencse csont, varacskos disznó agyar falidísz, melyeket a Különlegességek menüpontban megtekinthet.
A vadászat a tiszteletre, megbecsülésre is megtanít. Egy vad elejtése ünnep és gyász egyszerre. A kürtszó a vadászatban a tiszteletadás megható része. A Diana Vadászhölgy Klub Kürtegyüttesének tagjaként gyakran állok a teríték mellé a "Hallali" hangjával.

Nincs megjeleníthető termék.

Keresés